MARKO VUOKOLA
(1967)

Toijalalaissyntyinen Marko Vuokola opiskeli Oriveden opistossa vuosina 1986-87 ja Kuvataideakatemiassa vuosina 1987-91. Academi voor Beeldende Kunst Enschedessä Hollannissa oli hänen opiskelupaikkansa vuosina 1991-92. Marko Vuokolan teokset ovat pieneleisiä, ne pysäyttävät näkemään asioita uudella tavalla.

Taiteilijat Marko Vuokola ja Pasi Karjula ovat työskennelleet yhdessä Kuvataideakatemian ajoista lähtien. OLO-teoksia on toteutunut 39, joista kahdella on pysyvä sijoituspaikka. Yli viidestäkymmenestä kiillotetusta teräspallosta koostuva OLO No:22 on pystytetty Helsingin Hietalahteen vuonna 2000.

Teos: OLO No:39 (2002)

Tiedot:

  • Teräs
  • korkeus 135
  • Karosen koulu, Juvankatu 71

Kuvaus:

Marko Vuokolan ja Pasi Karjulan OLO-teosten sarja alkoi Tampereelta vuonna 1990, jolloin OLO No:1 oli esillä Tampereen nykytaiteen museossa. Karosen koululle pystytetty OLO-sarjan 39 teos on toinen pysyväksi tarkoitettu teos (ensimmäinen on Helsingin Hietalahdessa yli 50 kiillotetusta teräspallosta koostuva OLO No:22).
Karosen koulun teos koostuu kahdesta haponkestävästä, ruostumattomasta teräksestä valmistetusta elementistä, jotka muodostuvat kolmesta toisiinsa kiinni hitsatusta peilikiillotetusta pallosta. Teosten välillä säilyy yhteys, vaikka toinen sijoittuu rakennuksen sisälle ja toinen ulos.

Tampereen kaupunki on tilannut teokset suoraan taiteilijoilta sijoitettaviksi Karosen koulun uudisrakennukseen.