ANN SUNDHOLM
(1961)

Hangossa syntynyt Ann Sundholm aloitti taideopintonsa Västra Nylands Folkhögskola-Folkakademin taidelinjalla vuosina 1980-81. Hän jatkoi opintojaan Turun Piirustuskoulussa 1981-85 sekä syksyllä 1987 Statens Kunstakademissa Oslossa. Ann Sundholmin teoksia on ollut esillä näyttelyissä vuodesta 1984 alkaen.

Hänen julkisia teoksiaan on Euran kunnan kirjastossa ja useilla kouluilla eri paikkakunnilla. Ann Sundholm muodostaa taiteilijaryhmän Salong 3+ yhdessä Anna-Maija Aarraksen ja Sussi Henrikssonin kanssa. Hän kuuluu myös taiteilijaryhmään Vaahtopäät. Ann Sundholm toimii kuvataiteen tuntiopettajana Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiassa.

Teos: Riemukaari (1996)

Tiedot:

  • Betoni ja klinkkerilaatta
  • Koko 300 x 220 x 100 cm
  • Hallilan koulu, Havumetsänkatu 1

Kuvaus:

Teos on koulun pihan luonnonkalliolle pystytetty, erisävyisillä sinisillä laatoilla päällystetty riemukaari, jonka yläosa muistuttaa linnan muuria. Laatat ovat taiteilijan käsin värjäämiä. Aukon korkeus on 165 cm, joten lapset mahtuvat hyvin kulkemaan riemukaaren alta.

Teos muodostaa salaperäisen, sadunhohteisen tilan lapsille kouluympäristössä. Teos on tilaustyö taiteilija Ann Sundholmilta Hallilan koulun piha-alueelle.