TÜLAY SCHAKIR
(1968)

Tülay Schakir suoritti kuvataiteilijan tutkinnon Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa 199195, vuosien 199299 aikana hän opiskeli Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksella sekä vuonna 1999 Kölnissä Kunsthochscule fûr Medienissä.

Tülay Schakir on keskittynyt taiteessaan valoon. Hän on kiinnostunut valon ominaisuuksista, siitä miten valo toimii. Hän työskentelee niin kuvataiteilijana kuin valosuunnittelijana yhteistyössä arkkitehtien ja koreografien kanssa.

Hänen teoksiaan on Helsingin kaupungin taidemuseon ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa sekä Espoon kaupungin ja muutamien säätiöiden kokoelmissa.

Tülay Schakir on tehnyt valosuunnittelua lukuisiin tanssiteoksiin vuodesta 1995 lähtien, esimerkiksi vuonna 2004 Jorma Uotisen Hevosen kuolema -produktioon. Hän on tehnyt myös arkkitehtuuriin liittyviä valaistussuunnitelmia.

Schakirin julkinen teos Aurinkolähteen peruskoululle Helsingin Vuosaareen valmistui vuonna 2001. Vuonna 2004 valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun teoksen lisäksi yhdessä Laura Melan kanssa toteutettu Loparexin (UPM) Lohjan neuvottelutilan valaistus/taideteos. Taiteilijalla on vireillä useita hankkeita mm. tilausteos Maarianhaminan tekniseen virastoon ja Kalvolan koulukeskuksen valaistussuunnitelma ja valoteos.

Tülay Schakir toimi Kuvataiteen näyttöapurahalautakunnan jäsenenä vuosina 200306 sekä Ympäristötaiteen säätiön hallituksen jäsenenä vuodesta 2004 alkaen.

Teokset: