KARI CAVÉN
(1954)

Kari Cavén aloitti taideopintonsa Vapaassa taidekoulussa 1976–1977, vuosina 1977–1978 hän opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa ja vuosina 1978–82 Suomen taideakatemian koulussa.

Taiteilijauransa Kari Cavén aloitti maalarina 1980-luvun alkupuolella, jo 1980-luvun puoliväliin mennessä hän oli löytänyt oman ilmaisutapansa. Hän ryhtyi italialaisen ns. ”köyhän taiteen” innoittamana tekemään veistoksia puusta, metallista romusta ja muusta ylijäämämateriaalista.

Kari Cavén on osallistunut ahkerasti näyttelytoimintaan sekä Suomessa että ulkomailla, viime vuosina kotimaan ohella erityisesti Ruotsissa. Hänen teoksiaan on ollut esillä Venetsian Biennaalin yhteydessä useamman kerran.

Kari Cavénin teoksia on useiden museoiden, kaupunkien ja yritysten kokoelmissa Suomessa ja Ruotsissa. Helsingissä on Kari Cavénin julkinen teos Lyhyt saari vuodelta 1997. Ensimmäisen ulkomailla sijaitsevan julkisen teoksensa I dag, i morgon, alltid Cavén valmisti vuonna 1992 Beiarnin kuntaan Norjaan. Cavénin uusin teos Mottagning valmistuu Linköpingiin samoihin aikoihin Eetunkadun veistoksen kanssa.

Teokset: