KARI CAVÉN
(1954)

Kari Cavén aloitti taideopintonsa Vapaassa taidekoulussa 1976-77, vuosina 1977-78 hän opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa ja vuosina 1978-82 Suomen taideakatemian koulussa.

Taiteilijauransa Kari Cavén aloitti maalarina 1980-luvun alkupuolella, jo 1980-luvun puoliväliin mennessä hän oli löytänyt oman ilmaisutapansa. Hän ryhtyi italialaisen ns. ”köyhän taiteen” innoittamana tekemään veistoksia puusta, metallista romusta ja muusta ylijäämämateriaalista.

Kari Cavén on osallistunut ahkerasti näyttelytoimintaan sekä Suomessa että ulkomailla, viime vuosina kotimaan ohella erityisesti Ruotsissa. Hänen teoksiaan on ollut esillä Venetsian Biennaalin yhteydessä useamman kerran.

Kari Cavénin teoksia on useiden museoiden, kaupunkien ja yritysten kokoelmissa Suomessa ja Ruotsissa. Helsingissä on Kari Cavénin julkinen teos Lyhyt saari vuodelta 1997. Ensimmäisen ulkomailla sijaitsevan julkisen teoksensa I dag, i morgon, alltid Cavén valmisti vuonna 1992 Beiarnin kuntaan Norjaan. Cavénin uusin teos Mottagning valmistuu Linköpingiin samoihin aikoihin Eetunkadun veistoksen kanssa.

Teos: Eetu (2004)

Tiedot:

  • Maalattu teräs
  • Leimasinväri
  • Eetunkatu

Kuvaus:

Pappilan kaupunginosassa sijaitsevalle Eetunkadun aukiolle pystytettiin syksyllä 2004 kuvanveistäjä Kari Cavénin veistos Eetu. Katu ja veistos ovat saaneet nimensä alueen historiaan liittyvän Kässälän talon muona- ja hevosmiehen Eetu Lehtosen mukaan. Eetu-sanan kirjaimet limittyvät teoksessa toisiinsa, ja teräksen maalattu pinta on koristeltu Eetu-leimoilla.

Taiteilijan pyrkimyksenä on ollut saada teoksen väri ja mittakaava sopimaan ihmiseen ja teoksen ympäristöön.

Tampereen kaupungin katuyksikkö tilasi Kari Cavénilta veistoksen elävöittämään uutta asuntoaluetta. Taideteoksen sijoittaminen alueelle suunniteltiin jo kaavoituksen yhteydessä.